Iată ce trebuie să ştii despre cum plănuieşti o petrecere pentru bebeluş
Petrecerile bebeluşilor sunt speciale pentru că reprezintă primul moment în care urezi micuţului bun venit alături de prieteni şi familie. Indiferent dacă eşti o mămică cu experienţă sau o prietenă specială a viitoarei mămici, planificarea petrecerii bebeluşului este un lucru mare - pe care să vrei să îl planifici suficient pentru ca ziua să fie specială şi distractivă pentru toţi.
Cheia unei petreceri minunate pentru bebeluşul care urmează să se nască este planificarea inteligentă. Iată o listă de lucruri de făcut, esenţială pentru a te asigura că totul este gata înainte de ziua cea mare.
1. Creează o listă de oaspeţi
Parcurge lista împreună cu viitoarea mămică. Asigură-te că sunt incluşi toţi prietenii şi rudele.
2. Alege un loc.
Alege un loc care i se potriveşte viitoarei mămici şi listei sale de oaspeţi. Poate fi o casă privată, un restaurant sau un parc. Asigură-te că locația poate găzdui toţi oaspeţii din gaşca ta şi pe orice alţi furnizori de servicii pe care i-ai putea contracta (cum ar fi o firmă de catering sau o formaţie). Citeşte cu atenţie fiecare contract pe care îl semnezi pentru ca să înţelegi toate onorariile şi condiţiile.
3. Selectează o temă
Înainte să începi planificarea petrecerii, decide dacă evenimentul va avea o temă. În cazul în care va exista o temă, foloseşte-te de ea ca să iei şi celelalte decizii cheie. Stabileşte-o din vreme cu viitoarea mămică.
4. Trimite invitaţii
Invitaţiile ar trebui trimise cu câteva săptămâni înainte de petrecere - chiar dacă foloseşti mijloace electronice.
Dacă trimiţi invitaţiile din timp, le dai oaspeţilor şansa să facă loc evenimentului în programele lor şi să cumpere un cadou. Nu lăsa loc de interpretare în privinţa instrucţiunilor RSVP din invitaţii.
5. Fă aranjamentele pentru mâncare
Poţi decide să angajezi o firmă de catering sau să organizezi o masă la care fiecare aduce ceva gătit sau să găteşti chiar tu. Fii sigură că te consulţi cu oaspetele de onoare înainte să stabileşti meniul - dacă are probleme cu arsurile stomacale, de exemplu, un meniu cu taco probabil că nu ar fi o idee bună!
Poţi fi flexibilă în ceea ce priveşte oferta de mâncare - orice de la stat la masă, la mâncatul cu mâna sau doar o masă cu desert este în regulă. Fă legătura între oferta de mâncare şi momentul din zi sau tema evenimentului.
6. Pregăteşte jocuri şi activităţi
Mulţi oaspeţi abia aşteaptă tradiţia jocurilor caracteristice petrecerilor pentru bebeluş. Planifică câteva pentru a crea o atmosferă festivă şi pentru a distra pe toată lumea. Dacă nu eşti fan al jocurilor de competiţie, propune activităţi alternative cum ar fi completatul cartoanelor cu „cuvinte înţelepte“ pentru viitoarea mămică sau o activitate de lucru manual pentru a crea amintiri pentru bebeluş.
7. Creează un program al „zilei de petrecere“
Când vine ziua programată, se vor petrece multe lucruri, aşa că ar fi bine să creezi un program al evenimentelor pentru tine, ca să te asiguri că nimic nu este trecut cu vederea. Nu este nevoie să îi ţii pe toţi la un program minut-cu-minut, dar o ordine generală a evenimentelor te va ajuta să te asiguri că tot ce ai plănuit se petrecere fără impedimente.
De asemenea, chiar şi cât îţi urmezi programul, fii atentă la ceas şi la oaspetele de onoare. Îi este foame? E obosită? Nu se simte bine? Este ziua ei specială şi programul tău ar trebui să fie suficient de flexibil încât să îi faci pe plac!
8. Aranjează cadourile pentru participanţi
Este tradiţie ca la petrecerile bebeluşului să se ofere daruri participanţilor. Se pot da gustărele precum biscuiţi sau bombonele. Sunt populare şi obiectele de îngrijire personală precum săpunurile sau potpourri-urile. Leagă cadourile pentru participanţi de tema evenimentului.
Planificarea unei petreceri a bebeluşului implică jonglarea cu o mulţime de sarcini diferite şi importante. Nu te feri să ceri ajutor - mai ales în ziua petrecerii – pentru a te asigura că totul merge ca pe roate: deleagă pe cineva să păstreze o listă cu cadourile/ cel care oferă fiecare pachet în timpul deschiderii cadourilor. Cere-i unui oaspete de încredere să te ajute să supraveghezi viitoarea mămică pe timpul petrecerii şi să te asiguri că are tot ce îi trebuie. Şi nu uita să te bucuri şi tu de ziua respectivă! Este sărbătoarea unei noi veniri pe lume - ce poate fi mai special?
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: