Sfaturi de alimentație preferențială pentru viitoarele mămici
Sarcina este o perioadă frumoasă, amuzantă (și câteodată derutantă), mai ales când vine vorba despre alimentație.
Îngrijirea micuțului începe cu primele mese de după ce afli că ești însărcinată. O alimentație corectă pentru amândoi îți garantează că vei duce sarcina la termen într-un mod sănătos și frumos.
Pentru mămicile cu o dietă specială însă, stabilirea unui plan de alimentație sănătos poate fi o provocare. Fie că ești vegetariană, vegană sau ai eliminat glutenul din alimentație, de cele mai multe ori este perfect acceptabil să îți menții stilul de alimentație pe durata sarcinii.
Cu toate acestea, asigură-te că menționezi aceste restricții în dietă în discuția cu doctorul, pentru a-ți putea monitoriza alimentația și a vă asigura că primești nutrienții de care are nevoie bebelușul tău. Bineînțeles, există anumite vitamine și nutrienți de care au nevoie toate viitoarele mămici, indiferent de alimentație.
Citește mai departe pentru a afla ce nu poate să lipsească din meniu!
Proteine
O alimentație sănătoasă pe timpul sarcinii ar trebui să conțină proteine din plin, care îți vor da mult dorita energie și vor contribui la dezvoltarea micuțului. Din fericire, proteinele se găsesc în nenumărate alimente, de la carne, ouă, produse lactate, fasole, tofu, la legume și nuci. Țintește către trei porții pe zi.
Calciu
O alimentație bogată în calciu este importantă pentru dezvoltarea bebelușului, așa că propune-ți să crești doza de calciu pe timpul sarcinii. Iaurtul, laptele cu conținut redus de grăsimi, brânza, cerealele fortificate și legumele verzi sunt o sursă grozavă de calciu.
Fier
O alimentație ce conține vită, porc, fasole uscată, spanac și fulgi de ovăz ar trebui să îți dea fierul de care ai nevoie.
Acid folic
Un nutrient esențial pentru viitoarele mămici, acidul folic contribuie la dezvoltarea placentei. Acesta se regăsește în portocale (și în sucul lor), căpșuni, legume cu frunze verzi, sfeclă, conopidă, mazăre, paste, fasole și nuci.
Vitamine
Este foarte important să te asiguri că primești toată gama de vitamine, inclusiv A, C, D, E, riboflavină (sau B2) și zinc. Cea mai ușoară modalitate de a-ți lua toate aceste vitamine din alimentație este să îți umpli farfuria cu legume, fructe și cereale integrale.
Când ești însărcinată, este important să urmezi sfaturile doctorului pentru o alimentație sănătoasă, mai ales dacă urmezi o dietă specială. Dacă nu primești nutrienții necesari, s-ar putea să ai nevoie de un supliment alimentar, dar asigură-te că îți consulți doctorul înainte de a îl include în alimentația zilnică. Ține minte: Cu cât mănânci mai sănătos, cu atât îi va fi mai bine bebelușului tău!
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: