Dieta din primul trimestru de sarcină -sarcină și nutriție. Mănânci pentru doi în timpul sarcinii?
Acum că ești însărcinată, obiceiurile tale culinare sunt mai importante decât oricând. Află de câte calorii ai nevoie cu adevărat; care nutrienți sunt esențiali pentru tine și bebelușul tău; de ce alcoolul nu este o idee bună; și mult mai multe!
Când ești însărcinată, evident vei dori să fii atentă la ceea ce mănânci, întru-cât sarcina și nutriția sunt foarte strâns legate. Vei dori să ai o dietă sănătoasă pentru copilașul tău.
Dar care este o dietă bună în timpul sarcinii? Mai întâi de toate, nu începe o dietă pentru a pierde în greutate! Dieta pentru sarcină nu are nimic de-a face cu slăbirea! Sarcina nu este momentul de a pierde în greutate. Ai grijă să ai o dietă hrănitoare, și nu vei avea nici o problemă în a da jos kilogramele câștigate în timpul sarcinii după ce îl vei naște pe cel mic. Dacă ai o problemă de greutate - ești fie subponderală sau supraponderală - atunci va trebui să urmezi un program nutrițional special din primul trimestru și pe toată perioada sarcinii. Discută acest lucru cu medicul tău. Sarcina nu este momentul oportun pentru a te înfometa.
Unele persoane se întreabă câte kilograme ar trebui să ia în greutate femeile pe timpul sarcinii? În jur de 8 până la 16 kg este normal, dar nu contează prea mult decât dacă depășești aceste limite pe parcursul sarcinii. Unii medici britanici recomandă o limită de greutate pe care o poți lua în timpul sarcinii. Desigur, dacă iei mai mult de 20 kg va dura ceva timp după sarcină să dai jos aceste kilograme. Deci, așa cum nu ar trebui să ții regim în timpul sarcinii, tot așa nu ar trebui nici să folosești sarcina ca pretext să mănânci tot timpul, orice!
Alimente bune de consumat Pentru sarcină și alimentație, iată câteva categorii mari de alimente:
CALORII
Majoritatea femeilor însărcinate au nevoie de aproximativ 300 de calorii pe zi. Asta înseamnă două cești de lapte dregresat, o cupă de înghețată, un triunghi de brânză topită, sau un sandwich cu ton.
POFTE
Nu se știe de ce unele femei poftesc la anumite alimente în timpul sarcinii, însă poftele nu sunt legate de deficiențe în alimentație. Nu trebuie să eviți alimente la care poftești, atâta timp cât le consumi cu moderație, pentru a nu lua multe kilograme în plus. Din păcate, unele femei poftesc la anumite elemente nonalimentare, cum ar fi aracet sau chit pe care vor să le consume. Aceasta este o bolă numită Pica. Dacă ai asemenea pofte, comunica medicului tău.
PROTEINELE O femeie însărcinată are nevoie de 60 de gramede proteine pe zi. O ceașcă de lapte sau o portie de carne roșie conțin 10 grame de proteine. Surse bogate în proteine sunt carnea slabă, carnea de pasăre, pește, fasole uscată, linte, nuci, ouă și brânză. Evită brânzeturi moi nepasteurizate, cum ar fi Brie. De asemenea, evită ouăle crude, carnea crudă, deoarece acestea ar putea conține bacterii care ar putea l-ar putea afecta pe cel mic.
CALCIU Calciul este necesar în timpul sarcinii pentru formarea oaselor și a dinților copilașului. Doza zilnică recomandată pentru calciu în timpul sarcinii este de 1200 mg pe zi. Îți poți lua doza de calciu din legume cu frunze verzi, suc de portocale, lapte, iaurt și brânză. Ar trebui să consumi patru porții de alimente bogate în calciu zilnic.
FIER
Ai nevoie de 15 până la 30 mg pe zi. Pește, carne de pasăre, pâine integrală și cereale, legume cu frunze verzi, leguminoase, fructe uscate, ouă fierte și carne roșie sunt toate alimente bogate în fier. Unele femei iau suplimente de fier în al doilea și al treilea trimestru de sarcină, însă dacă ai o dietă bogată în fier, aceste suplimente nu mai sunt necesare.
SUPLIMENTE DE VITAMINE ȘI MINERALE PRENATALE În timp ce suplimentele de vitamine și minerale nu sunt, probabil, necesare pentru femeile care au o dietă echilibrată, cele mai multe cadre medicale consideră că acestea nu sunt dăunătoare, și, prin urmare, pot fi luate chiar din primul trimestru de sarcină. Nu le folosi pentru a înlocui o dietă echilibrată, care este întotdeauna necesară în sarcină. Consultă medicul înainte de a lua orice vitamine sau suplimente. Păstrează toate medicamentele în cutii cu protecție pentru copii, dacă sunt și copilași în casă, pentru a evita supradoze accidentale.
COFEINĂ Consumul moderat de cofeină este cel mai bun. Nu bea mai mult de una până la două băuturi ce conțin cofeină, cum ar fi cafea și băuturi răcoritoare, pe zi.
ASPARTAM Toate studiile arată că Aspartamul este sigur dacă este consumat cu moderație.
SAREA Sare este un nutrient important și cele mai multe femei consumă cantități suficiente în dieta lor. În trecut, medicii restricționau sarea în timpul sarcinii, dar s-a demostrat că acest lucru nu este neapărat necesar.
ALCOOLUL Sindromul alcoolismului fetal, în care nou-născuții expuși la alcool încă de când se află în burtică, arată semne de retard mental și anomalii fizice, a fost recunoscut pentru prima dată în anii 1980. Nimeni nu știe ce cantitate de alcool cauzează aceste probleme, așa că este recomandat ca femeile gravide să renunțe la alcool încă din primul trimestru pe tot timpul sarcinii.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: