11 pregătiri necesare înainte de sosirea bebeluşului
Unul dintre cele mai importante aspecte ale pregătirii pentru venirea bebeluşului este alegerea accesoriilor necesare (jucărioarele drăguţe, șoseţelele). Cu cât te ocupi de mai multe înainte de marea sosire, cu atât mai mult timp vei putea petrece cu bebeluşul. Dacă pregăteşti totul dinainte vei putea să te bucuri de primul zâmbet al micuţului, de prima oară când râde şi de prima oară când doarme, trăind fiecare clipă, aşa cum şi trebuie.
Iată o listă de accesorii esenţiale, recomandate de mămici, precum şi de alte articole drăguţe de care vei avea nevoie pentru ca, în primul an din viaţa lui, bebeluşul să fie sănătos, fericit şi să nu existe niciun motiv de stres.
1. Pătuţ
Din cauza actualizării legislaţiei, pătuţurile cu grilaj reglabil pe înălţime sunt interzise, astfel că, pentru siguranţa bebeluşului, este esenţial un pătuţ nou. Dacă ai deja un pătuţ cu grilaj reglabil, interesează-te dacă producătorul propune accesorii pentru fixarea permanentă a grilajului. De asemenea, distanţa dintre barele grilajului nu trebuie să depăşească 6 cm şi toate piesele trebuie să se îmbine fără joc.
2. Scăunel de maşină
În unele ţări – de exemplu, în SUA – nu ai voie nici să aduci bebeluşul de la maternitate fără scăunel de maşină; aşadar, scăunelul se numără clar printre accesoriile esenţiale. Pentru bebeluşi şi copliaşii până la 2 ani se foloseşte un scăunel montat cu faţa în direcţia opusă direcţiei de mers, pentru a sprijini gâtul, capul şi coloana vertebrală a micuţului în caz de accident.
3. Hăinuţe şi accesorii vestimentare
Nou-născuţii nu au nevoie de multe hăinuţe la modă, pentru că imediat le rămân mici, însă există câteva articole obligatorii! Niciodată nu ai prea multe cămăşuţe cu capse pe o parte sau body-uri pentru 0-3 luni.
De asemenea, asigură-te că ai o mulţime de păturici, pe care le poţi folosi şi ca baveţele pentru eructaţie sau ca pături pentru schimbat scutecul. Cât despre săculeţii pentru dormit, pălăriuţe şi şoşeţele, acestea nu sunt niciodată prea multe.
4. Biberoane de plastic şi tetine
Asigură-te că ai multe biberoane de 100 ml pentru nou-născut şi cumpără şi biberoane de 200 ml pentru mai târziu. Cele mai sigure sunt cele de sticlă şi cele din plastic fără bisfenol A, certificate.
5. Masă de înfăşat cu scutece şi şerveţele umede de calitate
Numai în primul an al bebeluşului vei schimba până la 3 000 de scutece, astfel că este obligatoriu să ai o masă de înfăşat solidă. Caută să aibă balustradă de 5 cm de jur-împrejur.
Uşurează-ţi viaţa făcând un stoc generos de scutece şi şerveţele umede pentru bebeluşi, de calitate, de la Pampers!
6. Termometru
Termometrele rectale sunt cele mai exacte, însă şi cele care se aplică pe frunte, la subraţ sau în ureche sunt bune.
Indiferent de tipul ales, termometrul trebuie să fie digital; cele cu mercur sunt periculoase, deoarece pot apărea expunerea sau otrăvirea accidentală cu mercur.
7. Marsupiu frontal
Cu ajutorul unui port-bebe poţi avea bebeluşul lângă tine cât îţi faci treaba. Şi când e plângăcios îl poţi calma aşa, stimulându-i chiar dezvoltarea mentală. Şi un marsupiu textil sau unul mai structurat este bun, atâta timp cât te asiguri că oferă sprijin la nivelul capului.
8. Cărucior
Există foarte multe variante, aşa că alege-o pe cea mai potrivită pentru tine. (De exemplu, dacă îţi place să ieşi la alergat, un cărucior pentru jogging e o alegere drăguţă.)
Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că are centură şi ham, frâne uşor de folosit şi baza lată, pentru a nu se răsturna.
9. Leagăn
În câteva minute, mişcarea liniştitoare a leagănului transformă bebeluşul plângăcios într-un bebe fericit şi îl adoarme. Ce sunet dulce pentru urechile proaspetei mămici!
10. Umidificator cu abur rece
Instalează-l în camera bebeluşului ca să respire mai uşor când e răcit. Pentru a opri dezvoltarea bacteriilor, goleşte umidificatorul când nu îl foloseşti. Curăţă-l la intervale regulate, conform instrucţiunilor.
11. Cădiţă
O cădiţă mare, de plastic, îţi uşurează viaţa, dar pentru nou-născuţi poţi folosi şi chiuveta de la bucătărie! Asigură-te că nu te loveşti de robinet şi că ai oprit maşina de spălat vase.
Venirea unui bebeluş este un eveniment mare, dar, dacă respecţi această listă de articole esenţiale, vei fi mai mult decât pregătită.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: