Însărcinată în 33 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 33

Bebelușul tău este acum cât un ananas (lungime: 42-48 cm; greutate: 2 kg).

Să ne punem simțurile la treabă. În acest moment, bebelușul poate să vadă lichidul care îl înconjoară, poate simți când își prinde un deget de la picior sau când își suge un degețel de la mână, simte gustul lichidului amniotic și îți aude bătăile inimii. În lichidul amniotic, nu există aer care să poate aduce cu el mirosuri; dar dacă ar exista, bebelușul ar putea să le simtă.

Cu capul înainte. Datorită creșterii accelerate a creierului micuțului tău, circumferința capului a crescut cu aproximativ 1,25 cm numai în această săptămână.

Atenție la meniu. E mai important decât oricând să fii atentă la ce mănânci. Cerințele de proteine și grăsimi ale micuțului tău sunt la cotele cele mai ridicate din ultimele săptămâni, așa că ai grijă să mănânci echilibrat. Micuțul tău măsoară peste 40 cm și cântărește aproape 2 kg, plănuind să își cam dubleze greutatea în următoarele săptămâni.

Sarcina ta în săptămâna 33

Crești în greutate. Vei continua să te îngrași cam cu o jumătate de kilogram pe săptămână până aproape de momentul nașterii. Nu încerca să încetinești acest proces: bebelușul are nevoie de acest surplus de greutate. Vei avea suficient timp după naștere să slăbești cât vrei.

Durerile la încheieturi nu se încheie. Multe graviduțe dezvoltă sindrom de tunel carpian, caracterizat prin umflături în jurul nervilor de la încheietura mâinii, cauzate de retenția de lichide. Durerea și umflătura vor dispărea probabil după naștere. Între timp, încearcă să îți controlezi poziția în somn, astfel încât să nu pui presiune pe mâini și încheieturi. Poți să porți și o bandă elastică pentru încheieturi, dacă vrei, pentru a-ți menține încheietura în extensie. Nu uita să îi spui medicului care te monitorizează despre orice durere care apare.

==============================

Știai că? Bebelușul a crescut atât de mult, încât în uterul tău e mai puțin lichid amniotic și ”mai mult bebe”; așa că vei simți și mai bine cum se mișcă și împinge! Știi că poți să îl liniștești pe micuț legănându-te într-un balansoar, pe o minge de exerciții sau făcând mișcări de gimanstică pelviană sprijinindu-te pe mâini și genunchi?

Consimțământ Cookie-uri