Tehnici de calmare a micuțului
E rău dacă cel mic își suge degetul? Află rolul pe care îl joacă tehnicile de autocalmare în dezvoltarea inițială a copilului.
Sugerea degetului este mai mult decât un comportament neobișnuit la bebeluși și copii mici. Este de fapt esențială pentru o dezvoltare sănătoasă la vârste fragede. Iată de ce este acceptabil.
De ce micuțul tău își suge degetul Suptul este un comportament instinctiv pentru nou-născuți. Ai putea fi tentată să descurajezi asta de frică să nu ajungă să aibă dinții strâmbi, dar este mai bine să-l lași să o facă deocamdată. Astfel, învață tehnica esențială de a se calma singur, reconfortându-se singur atunci când e obosit sau nu se simte în largul lui.
Dacă îl convingi să nu-și mai sugă degetul până la vârsta de 4 ani, când apar dinții permanenți, aceștia nu vor fi afectați. În acest interval scurt, abilitatea de a se calma singur îl va ajuta atât să adoarmă mai repede, cât și să adoarmă la loc dacă se trezește noaptea.
Alte tehnici de calmare care funcționează Majoritatea bebelușilor au crize de plâns, mai ales după-amiaza. În primul rând, verifică dacă plânsetele nu sunt un semnal că îi este foame, că este obosit sau că nu se simte bine. Nu-ți face griji dacă nu găsești un motiv: doar pentru că plânge nu înseamnă că ceva este în neregulă. Poate fi o parte firească a dezvoltării, provocată de faptul că sistemul său nervos nu este complet format.
Dacă suptul degetului sau a suzetei nu îl consolează, încearcă aceste tehnici de calmare: • Leagănă-l încet • Cântă-i • Învelește-l într-o păturică • Aşează-l în leagăn • Cu cât e mai supărat, cu atât mai greu poate fi pentru tine, dar încearcă să-ți păstrezi calmul. Nu uita să te odihnești atunci când doarme și ai grijă să mănânci în mod regulat. Vei putea avea mai multă grijă de el dacă ai grijă de tine.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: