To do list pentru bebelușii nou-născuți
Sunt multe de făcut pe măsură ce se apropie nașterea bebelușului tău, iar pregătirea poate fi o sarcină copleșitoare. Folosește această listă cu lucruri necesare pentru nou-născuți pentru a descoperi de ce vei avea nevoie în primele trei luni alături de bebelușul tău. Lista noastră include articole de care bebelușul tău va avea nevoie în camera sa, articole de îmbrăcăminte, alimentație, scutece și articole esențiale pentru baie, precum și echipamente utile pentru ieșiri în oraș. Odată ce vei avea aceste detalii puse la punct, te vei simți mult mai pregătită pentru ziua în care îți vei aduce nou-născutul acasă.
Lucruri pentru camera micuțului
Pentru mulți viitori părinți camera bebelușului devine cea mai importantă cameră din casă! Dacă te-ai bucurat de timpul petrecut în camera copilului, dar nu ești convinsă că ai toate lucrurile esențiale, folosește lista noastră pentru a te convinge:
Pătuț. Când vine vorba de necesitățile pentru nou-născuți, pătuțul este în fruntea listei de necesități. Bebelușul tău va avea nevoie de un pătuț sigur în care să doarmă, deoarece va dormi cel puțin 16 ore pe zi sau chiar mai mult în primele zile și săptămâni! Un pătuț poate fi scump, dar îl poți folosi mulți ani dacă alegi un model care se poate transforma într-un pat pentru copii mici și apoi într-unul pentru copii mai mari. Unele modele se pot transforma chiar într-un pat de dimensiuni normale! În ceea ce privește pătuțurile, cel mai sigur este să cumperi unul nou; în acest fel, vei ști că pătuțul bebelușului tău îndeplinește cele mai recente standarde de siguranță.
Salteaua pentru pătuț. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru bebelușii nou-născuți este o saltea fermă care să se potrivească perfect cu pătuțul pe care l-ați cumpărat. Aceasta este cea mai sigură suprafață pentru somn.
Lenjeria de pat. Nu veți avea nevoie de multă lenjerie de pat - doar o husă de saltea impermeabilă și mai multe cearceafuri ajustabile care se potrivesc perfect saltelei pentru pătuț. De asemenea, este bine să păstrezi pătuțul gol (fără niciun alt tip de lenjerie de pat, inclusiv pături, cearceafuri, perne și pernuțe, precum și jucării) pentru reducerea riscului de sufocare și a sindromului morții subite a sugarului (SIDS).
Landou pentru bebeluși. Deși acest articol este opțional, l-am adăugat la lista cu lucruri pentru nou-născuți, pentru că unii părinți preferă să folosească un landou pentru bebeluși în primele câteva săptămâni. Acestea sunt mici și portabile, ocupă mai puțin spațiu decât pătuțurile și pot fi mutate cu ușurință dintr-o cameră în alta. Desigur, micuțul tău va avea nevoie în cele din urmă și de un pătuț.
Lampă de veghe. Ne vei mulțumi că am adăugat acest produs esențial pentru nou-născuți la lista cu recomandări! Atunci când te îndrepți spre camera copilului în mijlocul nopții, pentru alăptare, o lumină de noapte este o adevărată necesitate. Îți permite să vezi unde te duci și ce faci fără a fi nevoie să aprinzi vreo lumină puternică. Pe măsură ce micuțul tău crește, o lampă de veghe poate oferi mai multă siguranță atunci când se trezește în mijlocul nopții.
Depozitarea hainelor. Vei avea nevoie de un loc unde să pui hainele nou-născutului tău, chiar dacă ai cumpărat doar strictul necesar. În unele cazuri, sertarele sau rafturile care vin cu masa de schimbat pot oferi suficient spațiu de depozitare. Alternativ, poți folosi coșuri sau lădițe pentru a organiza hainele; comodele sau dulapurile sunt, de asemenea, variante foarte bune.
Fotoliu sau scaun balansoar. Un fotoliu confortabil în camera bebelușului este locul perfect pentru alăptare, o poveste sau un cântec de leagăn înainte de culcare și o ultimă îmbrățișare înainte de somn. Poate ajuta ca hrănirea pe timp de noapte să fie mai puțin deranjantă pentru bebeluș, iar mișcarea de legănare vă poate ajuta pe amândoi să vă relaxați.
Suzete. Este posibil ca nou-născuții să dorească să aibă o suzetă pentru a se liniști, așa că acesta poate fi un articol esențial pentru tine. Ține cont de faptul că suzetele se pot pierde ușor, așa că ar fi bine să ai câteva la îndemână! Suzetele sunt disponibile în mai multe mărimi - verifică de două ori indicațiile producătorului pentru a te asigura că achiziționezi una potrivită pentru etapa de nou-născut.
Coș de jucării. Deși un coș de jucării nu este probabil un obiect indispensabil, este posibil ca nou-născutul să primească câteva jucării și este util să ai unde să le depozitezi. Dacă ai rafturi, poți depozita jucăriile pe ele.
Carusel pentru pătuț. Un carusel colorat (care să fie atârnat în siguranță la deasupra pătuțului) te va ajuta să îl amuzi pe cel mic. Un carusel cu o varietate de forme și culori vii (în special roșu, deoarece este prima culoare pe care o văd bebelușii) este o opțiune bună.
Ai nevoie de inspirație pentru decorul camerei copilului? Fă testul nostru de mai jos!
To do list pentru timpul alocat jocurilor
Lista noastră nu ar fi completă fără jucării și echipament de joacă pentru copii. Iată câteva lucruri pe care le-ai putea cumpăra pentru bebeluș sau pe care le-ai putea avea în vedere pentru timpul de joacă:
Leagăn pentru bebeluși. Leagănele se balansează sau vibrează pentru a ajuta la liniștirea celui mic. Reține că leagănele pentru bebeluși au o limită minimă și maximă de greutate, așa că asigură-te că alegi unul care se potrivește dimensiunii nou-născutului tău. Leagănele au adesea jucării care atârnă deasupra capului și unele chiar emit sunete sau melodii.
Balansoar pentru bebeluși. Balansoarele sunt similare cu leagănele pentru bebeluși, dar mișcările picioarelor bebelușului tău îl fac să țopăie. Un balansoar ar putea foarte bine să fie un element esențial pentru tine, deoarece îți permite să faci mai ușor lucruri în apropiere, știind în același timp că bebelușul tău este în siguranță și se distrează. Balansoarele au limite minime și maxime de greutate, așa că aruncă o privire la indicațiile producătorului înainte de a cumpăra unul.
Țarc de joacă portabil. Aceasta poate oferi nou-născutului tău un loc sigur și închis unde să adoarmă sau să se joace, în timp ce faci treburi în apropiere. Un țarc de joacă portabil este grozav pentru că îl poți muta prin casă în funcție de camera în care te afli.
Jucării. Nou-născuții și bebelușii foarte mici nu se vor bucura de prea multe jucării deocamdată, în afară de lucruri precum zornăitoare simple sau cărți cu modele de mare contrast. În cazul tuturor jucăriilor pentru bebeluși, este important să te asiguri că nu există bucăți mici care ar putea reprezenta un pericol de sufocare.
Covoraș de joacă. Nou-născuții se bucură puțin timp de stat pe burtică. Poți plasa un covoraș de joacă subțire și moale pe podea pentru a-i oferi celui mic un loc unde să se bucure zilnic de câteva minute de stat pe burtică. Supraveghează întotdeauna timpul petrecut pe burtică.
Pentru a afla mai multe despre beneficiile timpului de joacă petrecut pe burtică, urmărește videoclipul de mai jos.
To do list pentru alimentație
Hrănirea bebelușului este o parte esențială a vieții de părinte, iar lista pentru nou-născuți conține multe elemente care pot ajuta ca procesul să decurgă mai ușor. Ia în considerare următoarele pentru hrănirea bebelușului:
Muselină pentru eructație. Acestea sunt concepute pentru a proteja hainele atunci când îl pui pe micuțul tău să eructeze, în cazul în care regurgitează puțin (sau mult!). Ai putea folosi și o păturică pentru acest lucru, dar o muselină este mai ușor de gestionat.
Eșarfă pentru alăptare. Aceasta ajută să te protejezi pe tine și pe micuțul tău în timp ce alăptezi. De obicei, vine cu o curea pe care o poți lega în jurul gâtului pentru a o menține la locul ei. De asemenea, poți folosi și o păturică, dar, cum nu are o curea, poate aluneca mai ușor.
Păturică pentru alăptare. Le-am adăugat pe listă pentru că sunt destul de versatile. Acestea pot funcționa ca eșarfă de alăptare sau muselină pentru eructație și le poți folosi, de asemenea, pentru a-ți înveli sau înfășa bebelușul.
Pernă pentru alăptare. Pentru un plus de confort atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău, ia în considerare cumpărarea uneia dintre aceste perne confortabile în formă de U. Aceste perne rezistente îi oferă nou-născutului tău un alt loc unde să se odihnească decât brațele tale, lucru care poate, de asemenea, să ușureze o parte din greutatea de pe corpul tău.
Bavete. Bavetele sunt cu siguranță un element esențial, deoarece pot ajuta la protejarea hainelor bebelușului tău de lapte, lapte praf și salivă.
Sticle și tetinele. Indiferent dacă intenționezi să alăptezi sau să hrănești cu lapte praf, biberoanele pentru bebeluși sunt indispensabile pentru nou-născutul tău. Poți alege între variantele din sticlă și cele din plastic; unele modele din plastic sunt prevăzute cu o garnitură pentru biberon pentru a reduce cantitatea de aer pe care o înghite nou-născutul tău. Atunci când alegi un biberon, ia în considerare forma și dimensiunea tetinei. Este posibil să fie nevoie să încerci câteva tetine diferite înainte de a găsi una care să fie pe placul puiului tău.
Pompă de sân. Poți folosi o pompă manuală ori una electrică sau cu baterii pentru a trage laptele matern atunci când este nevoie, cum ar fi dacă te întorci la serviciu sau dacă vei fi departe de nou-născutul tău pentru perioade mai lungi de timp. Unele modele extrag laptele de la ambii sâni în același timp.
Lapte praf. Medicul care se ocupă de îngrijirea bebelușului tău te poate ajuta să alegi dintre numeroasele tipuri și mărci de lapte praf.
Încălzitor de biberoane. Poate fi complicat să încălzești în siguranță laptele matern sau laptele praf pentru bebelușul tău. Un încălzitor de biberon poate reprezenta o adevărată economie de timp și, prin urmare, un produs indispensabil, pentru că ajută la încălzirea uniformă a laptelui.
Pungi de depozitare a laptelui. Aceste pungi mici te ajută să depozitezi compact laptele matern. De obicei, sunt produse de unică folosință și îți pot permite să depozitezi laptele fără a fi nevoită să folosești biberonul pentru depozitare. În plus, poți pompa direct în pungă.
Perie pentru biberon. Aceasta te va ajuta să cureți cu atenție interiorul biberonului.
Sterilizator pentru biberon. S-ar putea să îți placă confortul oferit de un sterilizator pentru a păstra lucrurile, cum ar fi sticlele și tetinele, în condiții de igienă, deși spălarea lor temeinică manuală sau în mașina de spălat vase funcționează la fel de bine. Unele sterilizatoare vin asociate cu un încălzitor de biberon.
Suport pentru uscarea sticlelor. Acesta nu este un produs esențial, dar s-ar putea să ți se pară util ca spațiu rezervat pentru a usca biberoanele bebelușului tău, mai ales dacă nu prea ai mult spațiu liber pe suportul de uscare a vaselor.
To do list pentru scutece
Pregătește-te să schimbi o mulțime de scutece! Poate că nu este partea cea mai fascinantă a vieții de părinte, dar este o rutină esențială pentru bebelușul tău. Din fericire, poți câștiga premii pentru toate scutecele și șervețelele pe care le cumperi cu aplicația Pampers Club.
Iată o listă detaliată a articolelor de care vei avea nevoie (sau pe care ți-ar plăcea să le ai) pentru schimbarea scutecelor bebelușului tău:
Masă de schimbat. Vei avea nevoie de un spațiu sigur pentru a schimba scutecul micuțului tău. Mesele de schimbat au, de obicei, sertare sau rafturi, astfel încât să poți ajunge ușor la lucruri precum scutece, șervețele și hăinuțe curate, fără să iei mâna de pe bebelușul tău. Asigură-te doar că aceste obiecte nu sunt la îndemâna nou-născutului tău. Unele mese de schimbat vin cu o centură pe care o poți folosi pentru a ajuta la fixarea bebelușului și pentru a preveni eventualele căderi în cazul în care se rostogolește pe neașteptate. Chiar dacă ai fixat cureaua, ține întotdeauna cel puțin o mână pe nou-născutul tău ori de câte ori se află pe o suprafață ridicată.
Saltea de schimb. Existența unei saltele de schimb ajută la menținerea confortului bebelușului și a curățeniei mesei de schimb. Unele saltele pot fi șterse cu un șervețel, în timp ce altele au huse detașabile pe care le poți spăla la mașină. Dacă ești în căutarea confortului, acesta este cu siguranță un articol esențial pentru bebeluși!
Scutece. Cu siguranță vei avea nevoie de foarte multe scutece! Nou-născutul tău poate să folosească aproximativ 70 de scutece pe săptămână. Este imposibil să știi dinainte de ce mărime de scutec va avea nevoie nou-născutul tău, așa că merită să cumperi pachete mici de diferite mărimi. Alege între Premium Care sau Harmonie. Apoi, odată ce bebelușul se va naște, poți face stocuri de mai multe scutece de mărimea potrivită. Citește despre cum să selectezi mărimea potrivită a scutecului.
Șervețele umede Harmonie Aqua. Curăță delicat zona de scutec a nou-născutului tău cu șervețele. Alege între Pure Protection, Aqua Pure și Pampers Sensitive.
Lavete de spălat. Umezește o lavetă cu apă caldă și folosește-o pentru a șterge zona scutecului bebelușului tău. De asemenea, poți folosi o lavetă pentru curățarea bebelușului tău în timpul băii.
Cremă pentru iritații din zona scutecului. Nu este ceva neobișnuit ca bebelușii să aibă din când în când iritații în zona acoperită de scutec. Solicită sfatul medicului care se ocupă de bebelușul tău pentru a afla ce cremă sau unguent este cel mai bun.
Coș de gunoi. Deși opționale, coșurile de gunoi au ajuns pe lista noastră, pentru că ajută la izolarea mirosurilor provenite de la scutecele murdare. Există multe coșuri pentru scutece pe piață: alege-l pe cel care ți se potrivește.
Dacă ești nou în parenting și, prin urmare, în schimbarea scutecelor, nu te îngrijora! Te ajutăm noi prin intermediul ghidului nostru pentru noii părinți, pe care îl poți descărca.
To do list pentru îmbrăcăminte
Este plăcut să faci cumpărături și să iei (sau să ți se ofere) haine adorabile pentru bebeluși, în mărimi mici. Ține cont de faptul că nou-născuții ies rapid din hainele de mărimi mai mici - uneori în câteva zile - așa că ar fi bine să cumperi și mărimi mai mari.
Pe lângă faptul că sunt drăguțe, hainele pentru nou-născuți sunt un element esențial pentru lista ta. Nu uita să adaugi mai multe (cu excepția cazului în care locuiești într-un climat deosebit de cald). De obicei, cel mai bine este să îți îmbraci nou-născutul cu o haină în plus decât porți tu.
Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cumperi pentru garderoba bebelușului tău:
Pătură de înfășat. În primele săptămâni este posibil să dorești să-ți înfășori bebelușul, iar o pătură specială poate fi utilă. Deși puteți folosi o păturică, există și alte opțiuni disponibile, inclusiv cele care au un sistem de închidere cu cârlig și buclă pentru mai mult confort.
Pijamale, pijamale-salopetă sau saci de dormit. Bebelușul tău își va petrece o mare parte din timp dormind, așa că hainele de dormit fac cu siguranță parte din articolele esențiale pentru nou-născuți. Indiferent de tipul de îmbrăcăminte de dormit pe care îl alegi, probabil că vei dori un stil care să acopere picioarele bebelușului tău - unele pijamale o fac, la fel ca pijamalele-salopetă și sacii de dormit. Unii saci de dormit permit bebelușilor să poarte și pijamale pe dedesubt.
Body-uri și salopete. Unele modele se închid cu capse între picioare, ceea ce oferă acces ușor pentru schimbarea scutecelor. În funcție de ce vreme va fi, alege articole cu mâneci scurte sau lungi și optează între cele care lasă picioarele nou-născutului tău complet descoperite sau variantele complete care acoperă piciorușele și tălpile.
Tricouri. În timpul zilei, dacă plănuiești să îți îmbraci nou-născutul în colanți sau pantaloni, vei avea nevoie de bluzițe sau tricouri pentru a le asorta.
Colanți sau pantalonași elastici. Fie că ești un părinte nou sau un profesionist cu experiență, vei aprecia cât de esențiali sunt pantalonii confortabili pentru nou-născutul tău!
Pulover sau jachetă. Pentru a-i ține micuțului tău de cald, nimic din această listă nu se compară cu un pulover sau o jachetă. Cardiganele și jachetele sunt mai ușor de dat jos decât puloverele și pot fi lăsate deschise în față în cazul în care vremea este schimbătoare.
Șosete sau botoșei. Vei avea nevoie de o mulțime de șosete și poate și de niște botoșei. Nou-născutul tău nu are încă nevoie de pantofi - aceștia nu vor fi necesari până când nu va începe să pășească.
Pălărie. Aceasta va ajuta la protejarea micuțului tău de soare.
Căciulă sau bonețică din tricot. Dacă va fi frig atunci când se va naște bebelușul tău, este necesar să ai la îndemână una dintre acestea pentru a te asigura că îi va fi bine și cald la cap.
Combinezon de fâș îmblănit. Un alt element esențial pentru vremea rece pe care vei dori să îl ai este un combinezon de fâș îmblănit. Unele modele vin chiar și cu mănuși atașate.
Mănuși. Mănușile mici și drăguțe sunt minunate pentru lunile mai reci.
Ținuta specială. Acesta este un articol opțional, dar am vrut să îl păstrăm pe lista noastră pentru nou-născuți, în cazul în care vei avea nevoie de o ținută pentru o zi de sărbătoare sau o ocazie specială. Ține cont doar de faptul că în curând îi vor rămâne mici, așa că fă multe poze!
To do list pentru băiță
În timpul primului an de viață este posibil ca bebelușul tău să aibă nevoie doar de trei băițe pe săptămână. Cu toate acestea, chiar și un program minim de baie necesită câteva produse esențiale pentru nou-născuți! Lista noastră include tot ceea ce vei avea nevoie pentru baia bebelușului tău în primele câteva luni:
Scaun de baie pentru bebeluși sau cădiță. La început, nou-născutul tău va face băi cu ajutorul unui burete până când va cădea bontul cordonului ombilical. Totuși, la un moment dat, vei avea nevoie de un scaun sau o cădiță pentru baie. Asigură-te doar că acestea sunt compatibile sau că sunt prevăzute cu o componentă pentru nou-născuți, pentru a se potrivi dimensiunilor mici ale bebelușului tău.
Șampon. Dacă nou-născutul tău are păr, poți folosi un șampon conceput special pentru bebeluși.
Săpun. Alege un săpun blând recomandat pentru nou-născuți și copii mici.
Căniță de plastic. O căniță de plastic te va ajuta să torni cu delicatețe apa peste părul sau pielea bebelușului tău pentru a clăti săpunul sau șamponul. Ai mare grijă să nu bagi apă cu săpun în ochii micuțului tău!
Prosoape. Vei dori un prosop moale - poate chiar unul cu glugă pentru o uscare mai rapidă. Lavete pentru spălat. Acestea te pot ajuta la ștergerea delicată a bebelușului tău. Cremă hidratantă pentru bebeluși. Un nou-născut nu are de obicei nevoie de loțiuni speciale, dar dacă micuțul tău are zone de piele uscată, poți aplica o cremă hidratantă pentru bebeluși fără parfum.
To do list pentru călătorii
S-ar putea să fii surprinsă de câte lucruri ai nevoie atunci când îl scoți pe cel mic la plimbare. Pentru a te asigura că ai tot ceea ce este necesar, lista noastră include toate lucrurile de care ai putea avea nevoie atunci când ieși cu bebelușul tău:
Scaun auto. Un scaun auto este unul dintre cele mai importante lucruri de pe lista noastră pentru călătorii. Bebelușul tău va avea nevoie de unul în momentul în care te întorci acasă de la spital și pentru fiecare plimbare cu mașina care va urma. Alege un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers, care respectă cele mai recente standarde de siguranță și este potrivit pentru mărimea și greutatea bebelușului tău. Asigură-te că scaunul auto este montat corect în mașină și că este instalat cu fața spre spate, înainte de momentul nașterii.
Cărucior. Există multe modele de cărucioare pe piață, inclusiv cărucioare cu suport pentru scaunul auto, sisteme de călătorie și cărucioare de dimensiune completă, toate acestea putând funcționa încă din stadiul de nou-născut. Verifică dacă acel cărucior care îți place îndeplinește cele mai recente standarde de siguranță.
Port-bebe sau marsupiu. Acest articol poate fi super util pentru a-ți ține bebelușul la piept în timp ce te deplasezi, lăsându-ți în același timp mâinile libere. Port-bebe-urile sunt disponibile în mai multe modele. Ține cont de faptul că unele port-bebe au nevoie de o inserție pentru nou-născuți pentru a putea fi utilizate în siguranță pentru acest grup de vârstă. De asemenea, să urmărești cele mai recente instrucțiuni de siguranță atunci când folosești port-bebe.
Geanta pentru scutece. Este unul dintre cele mai importante articole pentru bebeluși și vei fi mulțumită să ai o geantă pentru scutece în care încap toate lucrurile de care ai nevoie atunci când ești departe de casă cu micuțul tău. Gențile pentru scutece vin în modele care variază, de la cele funcționale la cele la modă. De exemplu, cu o geantă de scutece tip rucsac, nici măcar nu ți se va părea că porți cu tine lucruri pentru bebeluș.
Parasolar pentru geamurile mașinii. Este important să îți ții nou-născutul departe de lumina directă a soarelui pentru a-i proteja pielea delicată. S-ar putea să îți dorești să acoperi geamurile banchetei din spate a mașinii tale cu o folie de protecție pentru a-ți feri nou-născutul de soare.
Pătuț portabil. Dacă plănuiești să călătorești sau să-ți duci copilul la bunica, un pătuț portabil poate fi un element esențial pentru stilul tău de viață. Verifică dacă pătuțul portabil pe care îl ai în vedere îndeplinește cele mai recente standarde de siguranță.
Salteluță portabilă pentru schimbat scutece. O salteluță portabilă pentru schimbat scutece te poate ajuta să ai întotdeauna un loc curat unde să schimbi scutecele micuțului tău. De obicei, saltelele se rulează destul de ușor pentru a încăpea în majoritatea genților pentru scutece.
Recipient de unică folosință pentru scutece. Acestea sunt excelente pentru a avea un loc unde să depozitezi scutecele murdare ale bebelușului tău, indiferent de locul în care te afli.
Husă de ploaie pentru cărucior. Este posibil să îți dorești să cumperi acest accesoriu atunci când alegi un cărucior. Dacă producătorul nu vinde unul, sunt disponibile modele universale.
Încă ești în căutarea unui nume pentru bebeluș? Inspiră-te cu generatorul nostru de nume pentru bebeluși și caută printre mii de titluri pentru a găsi varianta perfectă!
To do list pentru sănătate și siguranță
Este util să ai la dispoziție un set bun de produse esențiale pentru sănătatea nou-născutului, întrucât la un moment dat va trebui să îi iei temperatura sau să pui un plasture pe o mică zgârietură. Acestea sunt câteva articole de bază pe care trebuie să le ai acasă:
Trusa de prim-ajutor. Aprovizionează-o cu articole de bază, cum ar fi un termometru pentru bebeluși, pensa, unguent antibiotic, bandaje adezive și vaselină, toate în același loc. Este posibil să dorești să ai o altă trusă de prim-ajutor în mașină sau în geanta pentru scutece, astfel încât să ai unele dintre aceste elemente esențiale și atunci când călătorești.
Seringă cu bulb. Poți îndepărta ușor mucusul din nasul bebelușului tău cu una dintre aceste seringi.
Foarfecă de unghii cu vârf rotund sau o pilă moale. Unghiile micuțului tău au nevoie să fie tăiate din când în când, lucru care va ajuta la prevenirea zgârieturilor întâmplătoare.
Perie de păr cu peri moi. Chiar dacă micuțul tău nu are mult păr, o perie poate ajuta la desprinderea solzilor dacă nou-născutul tău ajunge să aibă crustă de lapte.
Protecție solară. În general, ar trebui să îl ferești pe cel mic de expunerea directă la soare cel puțin în primele șase luni. Cu toate acestea, poți aplica puțină cremă de protecție solară pe toate zonele expuse, cum ar fi fața și mâinile, dacă nu sunt disponibile haine adecvate și/sau nu are parte de umbră.
Detergent delicat. Poți folosi detergenți blânzi pentru a spăla toate hainele și lenjeria de pat ale nou-născutului tău în primele luni. Dacă pielea bebelușului tău prezintă semne de iritație, încearcă o alternativă hipoalergenică, poate una concepută special pentru bebeluși și recomandată de pediatri.
Sisteme de siguranță pentru bebeluși. Deși nou-născutul tău nu se va deplasa singur în prima perioadă de timp, sistemele de siguranță pentru bebeluș sunt o necesitate pentru nou-născuți. Poate fi chiar de ajutor să abordezi din timp problema sistemelor de siguranță pentru bebeluși.
To do list pentru somn
Somnul poate fi una dintre preocupările principale ale multor proaspeți părinți. Toată lumea vorbește despre perturbarea somnului care vine odată cu venirea pe lume a unui nou-născut, dar aproape nimeni nu vorbește despre lucrurile pe care le poți face din timp pentru a ajuta la stimularea somnului bebelușului tău. Folosește această listă de verificare pentru somn de la antrenorul nostru de somn pediatric de specialitate pentru a te ajuta să stabilești obiceiuri de somn sănătoase:
Aparat care produce sunete albe sau player muzical. Sunetul alb imită sunetul uterin și poate ajuta la confortul nou-născutului tău să se adapteze la lumea din afara uterului, ajutându-l să adoarmă mai repede.
Umidificator. Un umidificator ajută la hidratarea aerului. Medicul care se ocupă de îngrijirea bebelușului tău poate recomanda obținerea unui umidificator cu ceață rece, pentru camera copilului, dacă aerul este deosebit de uscat. Evitarea aerului prea uscat poate ajuta la menținerea confortului nou-născutului tău, mai ales dacă are tuse sau răceală.
Jaluzele de întuneric. Deoarece ritmul circadian al organismului este în mare măsură reglat de lumină, chiar și cea mai mică crăpătură de lumină poate provoca sieste scurte, treziri mai devreme sau împotrivire la somn. Jaluzelele de întuneric merită fiecare bănuț atunci când vine vorba de calitatea somnului.
Smart Sleep Coach de la Pampers. Pentru a te ajuta să creezi un plan de somn personalizat pentru copilul tău, aplicația dispune de un programator de somn inteligent care se actualizează cu fiecare oră de somn pe care o urmărești. Oferă, de asemenea, sprijin pentru somn și sfaturi de la pediatri și experți în domeniul somnului.
Urmărește acest scurt videoclip pentru sfaturi de somn de la antrenoarea pediatrică Mandy Treeby, cofondatoare a aplicației Smart Sleep Coach:
Educație și Pregătire
Deși următoarele elemente nu sunt lucruri fizice pe care să le cumperi pentru bebelușul tău, pregătirea pentru a deveni părinte și inițierea în ceea ce privește nașterea și îngrijirea bebelușului merită un loc pe orice listă de verificare pentru nou-născuți. Înainte ca bebelușul să sosească, absoarbe-te de bogăția de informații care te va pregăti cel mai bine pentru lunile care urmează alături de dulcele tău nou-născut.
Iată câteva sugestii pe care părinții le consideră adesea de neprețuit:
Cursuri de pregătire pentru naștere. Dobândește cunoștințe practice și obține o înțelegere practică a întregului proces de naștere. Cursurile acoperă, în general, tehnici de relaxare, etapele travaliului, opțiunile de ameliorare a durerii, planificarea nașterii și multe altele.
Cursuri prenatale de alăptare. Acestea pot contribui la creșterea încrederii în tine atunci când îți alăptezi nou-născutul. Deși alăptarea este considerată unul dintre cele mai naturale lucruri din lume, este totuși un comportament dobândit. Este posibil ca bebelușul tău să se nască cu toate instinctele naturale care să îl ajute să sugă la sân, cu toate acestea, este posibil să existe în continuare un timp de acomodare atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. Investirea de timp într-un curs în acest moment se poate dovedi benefică mai târziu. Descarcă Ghidul tău de alăptare Aici pentru câteva îndrumări utile.
Concluzie
Pregătirea pentru sosirea nou-născutului poate fi plăcută, dar și obositoare. Urmând această listă de verificare, vei avea toate lucrurile necesare pentru nou-născutul tău. Pentru a ușura puțin lucrurile, descarcă o versiune simplificată a acestei liste de verificare pentru a o avea la îndemână în timp ce faci cumpărături și te pregătești pentru apariția micuțului tău. Iar dacă încă mai lucrezi la registrul pentru botezul bebelușului, poate ai vrea să adaugi câteva dintre aceste articole, pentru ca cei dragi să știe de ce ai nevoie cu adevărat!
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: