Decorarea camerei pentru doi (un copilaș și fratele mai mare)
Micuțul tău doarme în sfârșit toată noaptea (de cele mai multe ori) și pare pregătit să i se alăture frățiorului mai mare în cameră. Folosește aceste trucuri pentru a ușura tranziția către o cameră comună – și învață cum să le oferi copiilor tăi un spațiu funcțional și curat.
1. Separarea spațiului
Sigur că țin unul la altul, dar copiii au nevoie și de spațiul lor personal. Delimitează câte o zonă pentru fiecare prin modul în care amplasezi paturile.
• Paturile supra-etajate sunt utile pentru crearea senzației de două „etaje” în cameră. • Paturile duble nu trebuie neapărat așezate unul lângă altul. O configurație în „L” le oferă celor mici puțin mai multă intimitate. • Un pat ridicat deasupra colțului de joacă sau de studiu poate fi cuplat cu un pătuț pentru bebeluși dacă diferența de vârstă între cei doi este mai mare.
2. Spații de depozitat
O cameră comună înseamnă mai multe haine, jucării și alte obiecte la un loc. O organizare bună acum ți-ar putea ușura considerabil rutina zilnică în următorii ani.
• Încurajează independența celor mici cu sertare joase și rafturi la care pot ajunge cu ușurință ambii copii pentru a se îmbrăca. • Dacă micuții tăi vor folosi camera și pentru studiu sau hobby-uri, vor avea nevoie de un spațiu de lucru cu iluminare și spații de depozitat aferente. • Expunerea cărților și a jucăriilor prin rotație te ajută să minimizezi dezordinea și să creezi un mediu interesant pentru cei mici. Asigură-te că faci rotația de cel puțin două ori pe lună.
3. Siguranță
S-ar putea ca primul născut să se poată juca cu o varietate mai mare de jucării și să fie expus la un risc mai scăzut de accidentare, pe când cel mic să aibă nevoie în continuare de securizarea camerei. Secretul este să găsești echilibrul pentru a-i face pe amândoi să se simtă bine în camera lor.
• Dormitorul lor va fi un loc mai sigur – și mai puțin aglomerat – dacă le depozitezi jucăriile în altă parte. • Limitează jucăriile din dormitor la cele cu care se pot juca amândoi în siguranță (ca jucăriile de pluș). • Securizează camera acoperind prizele descoperite, fixând bine mobila de pereți, astfel încât rafturile și dulapurile să nu se răstoarne, și acoperind colțurile ascuțite. • Dacă cei mici au tendința de a sări în pat, redu tentația cumpărând saltele din spumă (și nu pe arcuri).
4. Stil
Tema camerei trebuie să țină de dinamica dintre cei doi frați.
• Încearcă teme neutre pentru frații de sex diferit (plajă, pădure, călătorii). • Pentru doi frați sau două surori, încearcă teme specifice pentru fetițe sau băieței, adecvate diferenței de vârstă (evită temele care ar putea fi prea puerile peste un an sau doi).
5. Rezistență
Ține cont întotdeauna de aspectele practice. Cu toate că vrei ca micuții să învețe să aibă grijă de lucrurile lor, vrei de asemenea ca mobilierul să fie rezistent la uzura de zi cu zi.
Chiar dacă cel mare s-ar putea să nu se mai accidenteze, ar putea să furișeze (și să verse) o băutură în cameră. Așteaptă-te la orice și asigură-te că toate suprafețele sunt ușor de curățat și rezistente.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: