Cititul pentru bebeluş: De ce fiecare tatic trebuie implicat
Momentul lecturării îi acordă tatălui un rol activ în creșterea micuțului și îl ajută să creeze o relație specială cu el. Citeşte mai departe pentru a înțelege de ce și care sunt metodele prin care să introduci cititului în rutina voastră.
Lectura pentru copii este una dintre cele mai puternice moduri în care noii tătici pot contribui la modelarea vieții micuţului lor. Momentul cititului adâncește legătura tata-copil și oferă taților șansa de a aprecia cele mai noi etape de dezvoltare ale copilașului lor, le dă ocazia să îşi îmbunătățească vocabularul și limbajul și să-şi dezvolte imaginația.
Sfaturi pentru tătici pentru a face momentul cititului mai amuzant Urmează aceste sfaturi pentru a profita la maxim de momentul lecturii împreună cu micuțul: Joacă-te cu vocea. Animă conversațiile personajelor citind cu voci stridente, amuzante și adaugă sunete haioase (uffff, bang, etc) pentru a face poveştile mult mai interesante pentru micuț.
Creează o legătură dincolo de pagini. Personifică scene amuzante din cărți și repetă frazele amuzante (de exemplu, "Pisica din pălărie") în alte momente ale zilei, pentru a crea propriile glume de care veți ști doar voi; astfel, împărțiți experiențe comune.
Personalizează intriga. Integrează-l pe micuț în poveste - fă o pauză de la lectură și cere-i părerea (de exemplu, "Tu ce crezi că se va întâmpla cu acest coș de ouă?"). Acest lucru îi va arăta că ești interesat de gândurile și sentimentele lui. De asemenea, îl va încuraja să fie mult mai atent la ce citești.
Alege cărțile care îți plac ție pentru cel mic. Nu toți tăticii sunt interesați de Omida mâncăcioasă. Și acest lucru poate fi un avantaj. Deşi poate nu ai ales Winnie-ursulețul de pluș sau Ursul Paddington pentru micuţul tău, spre exemplu, aceasta ar putea să devină una din carțile sale favorite. Perspectiva unică a tatălui asupra materialului de lectură ar putea deschide noi lumi micuțului.
Plănuiește excursii la biblioteca sau la librărie. Copiii vor aștepta cu nerăbdare aceste ieșiri, deoarece ele înseamnă timp petrecut cu tăticul. Dacă îl lași pe micuț să aleagă trei sau patru titluri pe care le-ai selectat deja, el se va simți implicat și va fi dornic de a explora povestea. Găsește un loc special de lectură. Un fotoliu confortabil, de exemplu, poate fi un loc bun pentru a citi cu cel mic. Păstrează o serie de cărți pentru copii - inclusiv unele cărți ilustrate - prin apropiere, pentru a încuraja lectura spontană.
Folosește un sticker pentru a nota evoluţia celui mic. Mici notițe care urmăresc progresul copilului tău sub formă de autocolante îl ajută pe cel mic să-i crească entuziasmul când va vedea câte cărți ați citit împreună. (Lasă-l pe micuț să aleagă abțibildurile –prințese, panda, sau poate stele aurii). Când ajungeți la un anumit număr de cărți citite, sărbătoriți progresul! Ar putea fi o mini petrecere pentru servirea ceaiului, o excursie la locul de joacă sau o oră de joacă neîntreruptă. Destul de repede, notițele nu vor mai conta pentru că toată lumea va dori să citească doar din plăcere.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: