Cum poți calma plânsetele celui mic?
Micuța mea de 20 de luni se trezește după somnul de zi ca un ursuleț urâcios după hibernare. În majoritatea zilelor face un întreg spectacol de plâns înaintea cinei. Ce ne facem?
Răspunsul tău s-ar putea să fie chiar ,,cina’’. Dacă, atunci când micuța se trezește, au trecut deja niște ore bune de când a mâncat ultima dată, nivelul de zahăr din sânge se poate să fi scăzut, ceea ce poate face pe oricine puțin morocănos. De asemenea, anumiți oameni (copilași, dar și adulți) pur și simplu au nevoie de mai mult timp ca alții să se trezească complet după somnul dulce de după amiază și asta îi face ușor dezorientați și irascibili.
Pentru a o face pe micuță să se trezească din somn veselă, oferă-i o gustare înainte de somn. Carbohidrați complecși (precum turtă de ovăz sau pâine) sau ceva dulce (precum un suc de fructe) sunt numai bune de a ține echilibrat nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, dă-i timp să se trezească în liniște și pace și nu o grăbi să facă ceva de îndată ce i s-au deschis ochișorii.
Dacă continuă să plângă, noi îți recomandăm următoarele: Încearcă să o distragi cu ceva. Arată-i cartea preferată, o jucărie, un filmuleț sau un joculeț. Sau schimbă peisajul și mergi cu ea într-o cameră diferită pentru scurt timp.
Ignoră plânsul (dar nu și pe micuță). Încearcă să-o ții fără să acorzi prea multă atenție plânsetului, țipetelor, loviturilor sau ghionturilor. Dacă acest lucru nu ajută, stai aproape de ea și observă-o în liniște până când se calmează.
Oferă-i micuței puțin spațiu. Uneori este de ajutor să scoți copilașul din situație și oferă-i timp să se liniștească singură.
Fii temperată și calmă. Două plânsete în paralel (al tău și al ei) vor face situația și mai grea. Dacă simți că îți pierzi răbdarea, respiră adânc de câteva ori și pleacă din cameră pentru 1-2 minute dacă simți nevoia. Și amintește-ți, aceste plânsete nu vor dura o veșnicie.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: