Abecedarul primei întâlniri de joacă
Întâlnirile de joacă sunt o ocazie minunată pentru ca micuţii să socializeze. O oră-două de distracţie cu alţi copilaşi ajută la crearea prieteniilor şi este o ocazie foarte bună pentru exersarea abilităţilor de socializare.
Iată câteva reguli pentru planificarea procesului legat de întâlnirea de joacă.
Învăţare şi distracţie
Pentru copilaşi, întâlnirile de joacă au atât rol educaţional, cât şi distractiv. Copilaşii beneficiază de pe urma întâlnirilor de joacă pentru că îi ajută să dezvolte abilităţi de socializare. Asociaţia Americană de Pediatrie (AAP) susţine că aceasta este perioada în care micuţii interacţionează cu ceilalţi copilaşi şi învaţă diverse comportamente de socializare cum ar fi cum să facă cu rândul sau cum să împartă.
Totuşi, după cum probabil ştii deja, copilaşii îţi pot da multă bătaie de cap, aşa că te-ar putea ajuta un plan bun, la care te-ar putea ajuta următoarele recomandări ale AAP:
• Fă planuri în afara orelor de somn • Oferă gustărele şi băuturici bune pentru copilaşi • Pune la dispoziţie două exemplare din fiecare jucărioară (două maşinuţe, lopeţele, mingiuţe) pentru a scădea concurenţa, în cazul în care copilaşul tău nu vrea să împartă • Cere-le adulţilor ajutor de-a lungul procesului, sugerându-le să vorbească deschis despre orice problemă şi să împartă
• Nu uita să îţi păstrezi simţul umorului. Oricât de bună este planificarea ta, copilaşul tău ar putea să îl lovească din senin pe oaspetele său în cap cu un ursuleţ, iar mama-oaspete ar putea avea obiecţii la fiecare gustărică pe care plănuiai să o serveşti.
Zâmbeşte numai, şi reţine că vor mai fi multe alte întâlniri de joacă de acum înainte!
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: