Ghid pentru siguranță la folosirea scaunelor de mașină
Ca proaspăt părinte, siguranța bebelușului este prima ta prioritate – iar menținerea siguranței celui mic în mașină este, probabil, una dintre preocupările tale. Iată ce trebuie să știi despre siguranța pe drum.
Verifică siguranța scaunului de mașină
Știi că dacă ai un scaun de mașină special pentru bebeluși va ajuta la protejarea celui mic în caz de accident, dar ar trebui să te asiguri că scaunul deține un sistem ferm de prindere, că stă cu spatele la direcția de mers și are elemente de fixare laterale pentru a-ți susține bebelușul.
De asemenea, verifică dacă scaunul de mașină este montat cum trebuie. Dacă ești nesigur, fă o scurtă căutare online pentru un inspector de scaune de mașină certificat.
Pune centura mereu
Dacă a venit vorba de scaunele de mașină, micuțul tău ar trebui să fie mereu în unul atunci când vă aflați într-un vehicul! S-ar putea să fie mai amuzat să-l ții și să vă puneți centura împreună, dar un bebeluș (sau un copilaș) nu ar trebui să călătorească niciodată în brațele tale.
Micuții pe bancheta din spate
S-ar putea să fii tentat să pui scaunul de mașină al celui mic în față, lângă tine, pentru a putea să-l supraveghezi atent în timp ce conduci, însă nu e bine să faci asta.
Bancheta din spate este cel mai sigur și mai bun loc pentru bebeluși și copilași, deoarece un airbag care se umflă l-ar putea răni cu ușurință în cazul unui accident.
Ai grijă la geamuri
Pentru a împiedica ca degețelele celui mic să fie prinse, aruncă o privire înainte de a închide geamurile automate. Și, deși îi poți spune unui micuț entuziasmat să-și țină mâinile în poală, asigură-te că geamurile rămân închise folosind sistemul de încuiere pentru protecția copiilor.
Nu vorbi la telefon şi nu da mesaje în timp ce conduci
Un enorm procent de 78% dintre mămicile adulte recunosc că au vorbit la telefon în timp ce conduceau (iar 26% spun că își verifică mesajele și mailurile). Ai auzit-o de un milion de ori: Niciodată nu îți folosi telefonul pentru a vorbi sau a da mesaje în timp ce conduci – pur și simplu nu merită riscul.
Adu-ți mereu micuțul cu tine
S-ar putea să fie mai ușor să-ți lași micuțul în mașină cât intri în magazine pentru a face niște mici cumpărături, dar cu siguranță nu e mai sigur. Corpurile micuților se încălzesc mai repede decât ale adulților, iar temperatura din interiorul mașinii tale poate crește cu aproape 7°C în doar 10 minute! Asta îl supune pe micuțul tău la riscul de supraîncălzire, și chiar la infarct.
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: